Tips belastingaangifte

Vanaf 1 maart is het mogelijk om belastingaangifte te doen over 2020. De aangifte moet uiterlijk 1 mei binnen zijn. Verwacht je een teruggave? Dan is het handig om je aangifte voor 1 april in te dienen. Je krijgt dan voor 1 juli bericht en ontvangt ook eerder je teruggave. 

Je aangifte staat vaak voor een groot gedeelte ingevuld op de website van de belastingdienst. Door veranderingen in je situatie of inkomen kan het zijn dat deze gegevens niet helemaal kloppen. Het is daarom belangrijk om deze goed te controleren. Een aantal dingen om op te letten:

1: Veranderingen financiële situatie

Is er iets veranderd aan je financiële situatie? Bijvoorbeeld dat je een uitkering hebt ontvangen of met pensioen bent gegaan? Controleer je gegevens dan goed, dit staat meestal niet vooraf ingevuld.

2: Aftrekposten

Aftrekposten staan meestal ook niet vooraf in je aangifte ingevuld. Dit zijn kosten die je van je belastbaar inkomen mag aftrekken en waardoor je dus uiteindelijk minder belasting betaalt. Denk hierbij aan bepaalde zorgkosten, studiekosten, kosten voor je woning of heffingskortingen. Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken. Meer informatie over aftrekposten.

3: Middeling van inkomen

Als je in drie jaar opvolgende jaren sterke wisselingen hebt gehad in je inkomen, dan kun je door middeling mogelijk een teruggave krijgen over betaalde inkomstenbelasting. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je over het jaar met het hoogste inkomen teveel belasting hebt betaald. Meer informatie over middeling van inkomen

4: Gezamenlijk vermogen verdelen

Heb je over 2020 een fiscale partner? Dan mag je jullie gezamenlijke inkomen en aftrekposten verdelen op een manier die voor jullie beiden het voordeligst is. Meer informatie over fiscaal partnerschap.

Hulp bij je aangifte?
Vind je het lastig om zelf je aangifte in te vullen of wil je zeker zijn dat je geen aftrekposten onbenut laat? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op voor informatie over het uitbesteden van je belastingaangifte.