AOV voor ondernemers

Begin 2020 verwacht de Rijksoverheid een voorstel van de vakbonden, werkgevers- en zelfstandigenorganisaties voor de invoering van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandig ondernemers.

Dit houdt niet in dat er in 2020 al een verzekeringsplicht gaat komen. De verwachting is dat, als de partijen dit jaar tot een overeenstemming komen, de AOV-verplichting pas na 2023 ingevoerd gaat worden. Toch is het verstandig om voor jezelf een zorgvuldige afweging te maken of je, verplicht of niet, een AOV wilt afsluiten.

Weet jij wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering kost?

Een belangrijke reden voor ZZP-ers om geen AOV te nemen is de hoogte van de premie. Deze is echter afhankelijk van je beroep en het daarmee samenhangende risico om arbeidsongeschikt te worden. Op de site van ZZP Nederland kun je met behulp van een eenvoudige berekening zien wat een AOV voor jou zou kosten, zodat je een goede afweging kunt maken.  

Verzekeringspakket ondernemers

Duwett biedt voor onze klanten gratis advies en begeleiding in het samenstellen van een goed verzekeringspakket. We bespreken welke verzekeringen noodzakelijk zijn, wat de opties zijn voor aanvullende verzekeringen en kunnen deze met behulp van onze verzekeringsspecialist tegen de beste tarieven voor u afsluiten. Meer weten? Neem contact met ons op.